Deze handleiding laat u zien hoe u ExpressVPN handmatig kunt instellen op Linux via de Ubuntu netwerkmanager.

Niet alle ExpressVPN locaties zijn beschikbaar voor handmatig geconfigureerde verbindingen. Om de volledige lijst van VPN locaties te gebruiken, kunt u de app instellen.

Belangrijk: De handmatige configuratie van OpenVPN biedt niet dezelfde veiligheids- en privacyvoordelen als de ExpressVPN app. Als u zich in een land bevindt met een hoog niveau van internetcensuur, raden wij u aan de ExpressVPN app te gebruiken voor een stabielere VPN verbinding.
Belangrijk: Als u OpenVPN 2.6 gebruikt, kan het zijn dat u een waarschuwing krijgt met de tekst “–keysize is DEPRECATED” (sleutelgrootte is verouderd). Dit komt doordat ExpressVPN een optie voor sleutelgrootte heeft in het .ovpn bestand. Deze waarschuwing heeft geen effect op de functionaliteit van de VPN want OpenVPN 2.6 negeert de regel zonder verdere consequenties.

Als u deze waarschuwing wilt verwijderen, opent u het .ovpn bestand met een tekstverwerker en:

1. verwijdert u de regel die de sleutelgrootte bevat
    of
  2. zet u een # voor de sleutelgrootte (#keysize 256).

U kunt er ook voor kiezen de waarschuwing te negeren, dit heeft geen negatieve gevolgen.

Liever de app instellen? Zie de instructies voor het instellen van de ExpressVPN app voor Linux of de installatie voor andere Linux distributies.

Spring naar…

1. Uw ExpressVPN accountgegevens vinden
2. De VPN instellen
3. Met een VPN serverlocatie verbinden
De verbinding met de VPN serverlocatie verbreken

1. Uw ExpressVPN accountgegevens vinden

Ga naar de instelpagina van ExpressVPN. Indien gevraagd, voert u uw ExpressVPN gegevens in en klikt u op Aanmelden.

Enter your account credentials, then click "Sign In."

Voer de verificatiecode in die naar uw e-mail is gestuurd.

Aan de rechterkant, met OpenVPN reeds voor u geselecteerd, ziet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en een lijst van OpenVPN configuratiebestanden.

With "OpenVPN" selected, you will see your username, password, and a list of OpenVPN configuration files.

Klik op de gewenste locatie(s) om de .ovpn bestanden te downloaden. Houd dit browservenster open. U zult deze informatie later nodig hebben voor de installatie.

Download vervolgens dit ZIP bestand dat de VPN sleutels en certificaten bevat.

Ga daarna naar de map Downloads (of de locatie waar u het bestand hebt opgeslagen). Zoek het bestand, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer hier uitpakken om het voor later uit te pakken.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. De VPN instellen

Op uw desktop, klikt u op ⋮⋮⋮. Typ Netwerk in de zoekbalk.

Selecteer Netwerk.
Select “Network.”

Naast VPN, klikt u opAdd icon..

ubuntu-20.04-network-select-add-icon

Klik op Van bestand importeren…

Click “Important from file…”

Selecteer het ExpressVPN OpenVPN configuratiebestand dat u eerder heeft gedownload. Klik op Openen.

Select the ExpressVPN OpenVPN configuration file you downloaded earlier, then click “Open."

In het tabblad Identiteit, onder Authenticatie, voert u de volgende gegevens in:

• Type: selecteer Wachtwoord met certificaten (TLS).
  • Gebruikersnaam: Voer de gebruikersnaam in die u eerder hebt gevonden.
  • Wachtwoord: Voer het wachtwoord in dat u eerder hebt gevonden.

Klik vervolgens op Geavanceerd…

Click “Advanced…”

Onder het tabblad Algemeen,voert u de volgende gegevens in:

• Aangepaste gateway poort gebruiken: Vink dit vakje aan en vul 1195 in.
  • Datacompressie: Selecteer LZO.
  • Aangepaste tunnel Maximum Transmission Unit (MTU) gebruiken: Vink dit vakje aan en voer vervolgens 1500 in.
  • Aangepaste UDP fragmentgrootte gebruiken: Vink dit vakje aan en voer vervolgens 1300 in.
  • Tunnel TCP Maximum Segment Size (MSS) beperken: Vink dit vakje aan.
  • Remote hosts randomiseren: Vink dit vakje aan.

Enter the details for the “General” tab in the “OpenVPN Advanced Options” screen.

Selecteer het tabblad Beveiliging. Zorg ervoor dat de volgende opties zijn geselecteerd.

• Cipher: Selecteer AES-256-CBC.
  • HMAC Authenticatie: Selecteer SHA-512.

Enter the details for the “Security” tab in the “OpenVPN Advanced Options” screen.

Selecteer het tabblad TLS Authenticatie. Onder Extra TLS authenticatie of encryptie, voert u de volgende gegevens in:

• Sleutelbestand: Zoek de map waar het ZIP-bestand eerder is opgeslagen, selecteer vervolgens het ta.key bestand. Klik op Openen.
  • Sleutelrichting: Selecteer 1.

Klik op OK.

Click “OK.”

Klik op Toevoegen.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

3. Met een VPN serverlocatie verbinden

Om te verbinden met een VPN serverlocatie, gaat u naar Netwerk, schakel vervolgens het nieuwe VPN profiel in.

Toggle the new VPN profile on.

Als daarom wordt gevraagd, voert u het wachtwoord in dat voor de OpenVPN configuratie is verstrekt.

Zodra u bent verbonden met ExpressVPN, ziet u een pictogram met de tekst “VPN” in de rechterbovenhoek van uw bureaublad.

Once you are connected to ExpressVPN, you will see an icon that says “VPN” in the top right corner of your desktop.

Controleer uw locatie en IP adres om te bevestigen dat de VPN verbinding werkt.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De verbinding met de VPN serverlocatie verbreken

Om de verbinding met een VPN serverlocatie te verbreken, klikt u op het VPN pictogram in de rechterbovenhoek van uw bureaublad. Selecteer het VPN profiel en klik vervolgens op Uitschakelen.

Select the VPN profile, then click “Turn off.”

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.