För att använda våra appar och konfigurationer behöver du först skaffa ett ExpressVPN-konto.

Den här guiden går igenom hur du installerar ett VPN på din Freebox med OpenVPN-protokollet.

Den här installationen ger inte VPN-skydd till någon av de enheter som är anslutna till din Freebox. Det är istället din integrerade ”seedbox” och alla nedladdningar initierade via denna som kommer att ledas via VPN-anslutningen. Ifall du vill utöka VPN-skyddet till enheter som är anslutna till din Freebox behöver du ansluta Freeboxen som sekundär router till en VPN-kompatibel router.

Viktigt: Manuell konfiguration med OpenVPN erbjuder inte samma säkerhets- och integritetsfördelar som ExpressVPN:s app. Ifall din router inte stöder AES-NI (t.ex. Asus RT-AC86U) kan du stöta på tillfälliga hastighetsproblem medan du använder manuell konfiguration med OpenVPN. Om du befinner dig i ett land med mycket internetcensur är rekommendationen att du använder ExpressVPN:s app för en stabilare VPN-anslutning.
Viktigt: När du kör OpenVPN 2.6 kan du stöta på en varning där det står “–keysize is DEPRECATED”. Detta beror på att ExpressVPN har keysize-alternativet i .ovpn-filen. Varningsmeddelandet påverkar inte VPN-funktionaliteten då OpenVPN 2.6 kommer att ignorera raden utan några ytterligare konsekvenser.Om du vill ta bort varningen, öppna .ovpn-filen med en textredigerare och gör något av följande:

1. ta bort raden som innehåller keysize
    eller
  2. lägg till # framför keysize (#keysize 256).

Alternativt kan du ignorera varningen utan några negativa effekter.

Stegen för den här installationen har testats på Freebox Revolution-enheter.

Gå direkt till

1. Ladda ner filerna för VPN-konfiguration
2. Redigera konfigurationsfilerna
3. Konfigurera din Freebox

1. Ladda ner filerna för VPN-konfiguration

Gå till ExpressVPN:s installationssida. Fyll i dina inloggningsuppgifter ifall du uppmanas till det och klicka på Logga in.

Fyll i dina inloggningsuppgifter och klicka på Logga in.

Fyll i verifieringskoden som skickats till din e-post.

Till höger, med OpenVPN förvalt åt dig, kommer du se ditt användarnamn, lösenord och en lista över konfigurationsfiler för OpenVPN.

Med OpenVPN redan valt åt dig kommer du att se användarnamn, lösenord och en lista över konfigurationsfiler för OpenVPN.

Klicka på den eller de positioner du vill ha för att ladda ner .ovpn-filen eller -filerna.

Håll det här webbläsarfönstret öppet. Du kommer behöva den här informationen för konfigurationen senare.